HomeBeschrijvingUitrustingBoeken & PrijzenOmgevingContact

Het eiland van Aphrodite

 

 

   

 


Directe omgeving

De villa ligt in Koloni, Yeroskipou in een vreedzame omgeving waar u volledig tot rust kunt komen met uitzicht op zee en de bergen van Cyprus. Toch kunt u binnen 5 minuten aan het strand zijn en binnen 10 minuten in Kato Paphos een levendig uigaansgebied aan de haven, een toeristische trekpleister met een overvloed aan tavernes, restaurants en nachtleven. Daarnaast biedt Kato Paphos faciliteiten zoals watersport, vissen, eiland tours, en het ontdekken van de vele archeologische bezienswaardigheden (UNESCO erfgoed). Romeins, Grieks, Byzantijns, Kruisridders, Venetiaans etc.
Op nog geen kilometer van de villa is een kleine supermarkt, bakker, slager, bank, taverne en kapper. Paphos International Airport en de golf courses van Secret Valley en Aphrodite Hills liggen op 10 minuten afstand.  

Weer en Klimaat   

Een van de voordelen van Cyprus is dat de zon het hele jaar door schijnt. Cyprus is het droogste en warmste eiland in de Middellandse Zee en het eiland biedt het gehele jaar door volop zon en aangename temperaturen. Hoewel de schommelingen tussen de seizoenen niet heel groot zijn, zijn de jaargetijden toch verschillend. Het eiland heeft een mediterraan klimaat met lange, droge zomers en zachte winters. Het warmst is het in juli en augustus, wanneer de temperatuur op kan lopen tot boven de 40 graden, maar ook in juni en september is het met temperaturen rond de 30 graden heerlijk strandweer. De 'koudste' maanden op Cyprus zijn december, januari en februari en als er wat neerslag valt op het droge eiland is dit voornamelijk in januari en februari. De temperatuur is dan nog steeds omstreeks de 20░C.

De maanden april, mei, september en oktober worden door veel vakantiegangers gezien als de meest ideale tijd om naar Cyprus te gaan. Hierbij moet men wel in acht nemen dat de natuur in het voorjaar het mooist is, wat deze maanden zeer geschikt maakt voor wandel- en fietsvakanties. In het najaar is het eiland een stuk dorrer, maar is het zeewater heerlijk opgewarmd, wat deze maanden zeer geschikt maakt voor bijvoorbeeld een strandvakantie met het gezin.

Paphos

Aphrodite is uit de golven bij Paphos, tevoorschijn gekomen, aan de westkust van het eiland en voelde zich daar zo thuis dat ze er is gebleven. Paphos zelf vormt een belangrijk cultureel centrum voor de Middellandse Zee, met fascinerende moza´eken in de Huizen van Aion en Dionysus, de zuil van de apostel Paulus, de Koningsgraven, en nog veel meer. De hele stad is op de UNESCO-lijst van internationale cultuurmonumenten geplaatst. In het nabijgelegen schiereiland Akamas en het binnenland liggen prachtige kloosters, zoals het Agios Neofytos klooster en het klooster van Chrysorrogiatissa, schilderachtige dorpjes en natuurpaden.

Verder naar het noorden, vlakbij het schiereiland Akamas en het Bad van Aphrodite ligt het vakantieoord Polis aan de prachtige baai van Chrysochou met het schilderachtige haventje Latsi. De dorpjes en de streek zijn nauwelijks aangetast door het toerisme en vormen dan ook een ideaal gebied voor de wandelaar en natuurliefhebber. Ten oosten van Polis komt u langs rotsstrandjes en dorpjes zoals Pomos en Pyrgos, gelegen op schitterende, hoge rotsen.

www.tcobconsultancy.nl